Neterminaţilor, nu mor caii cînd vor maidanezii!

Iertați-mă, vă rog, sînt mînioasă! Nu defulez în spaţiul public, cu atît mai puţin aici, este sub condiţia mea. Vreau doar să vă supun atenţiei cîteva aspecte şi astfel să-mi verific gradul de (in)conştienţă.
Dacă pînă nu demult am fost anesteziaţi prin diverse metode binecunoscute, acum sîntem realmente agresaţi, cu „priponirea” marilor corupţi. Eu vin şi întreb:
Cine i-a stimulat/protejat să fure?
Care sînt complicii lor?
De ce la începutul anilor 2 000, infractorii erau eliberaţi din închisori, motivîndu-se absolut batjocoritor că „X, Y nu suportă regimul de detenţie”?
Vreau să îi văd aliniaţi la justă judecată, pe toţi cei care au demolat industria, pe cei care au pierdut România la ruleta istoriei.

Dincolo însă de industrie, economie şi derivatele distruse, mă preocupă alte aspecte care pun sub semnul interogaţiei, viitorul României. Declinul demografic, reducerea drastică a mediei de vîrstă, nesănătatea tinerilor, mai ales, mutilarea programată a învăţămîntului, a sistemului sanitar, a culturii, degradarea morală, atent stimulată şi monitorizată, distrugerea, la propriu, a tot ce confirmă istoria, cultura, identitatea noastră. Pe lîngă cele binecunoscute, aş aminti „selecţia” aplicată documentelor din Arhiva Naţională şi numeroase alte asemenea.
Armata a fost degradată…
Sîntem perdanţi în toate domeniile.

Ei bine, acum s-a „desfundat” canalul de informaţii şi sîntem bombardaţi cu dezinformări în ceea ce priveşte un iminent conflict armat, pe care urmează să îl desfăşurăm, nici mai mult, nici mai puţin, decît cu Federaţia Rusă.
Da, cred că este posibilă chiar o conflagraţie mondială, dacă privim cu atenţie evenimentele care se desfăşoară pe Planetă. Dar de aici şi pînă la a fi abordaţi ca nişte debili cărora le scapă limbile din gură de bătuţi în cap ce sînt, este o mare distanţă. Este foarte evidentă terapia manipulării care ni se aplică în acest context, numai că această „terapie” se doreşte a fi letală.
Ne sînt servite dezbateri cu privire la… La, la, la…
Oare întîmplător, la dezbaterile pe acest subiect de o importanţă crucială, participă astrologi, psihologi rataţi, vedete de cabaret, meteorologi, vrăjitoare, ori nefericiţi rămaşi fără obiectul muncii, care-şi spun cu preţiozitate, analişti, şi alţi specialişti, iar pe ici-colo, ca din neştiinţă, scapă cîte un „acoperit”?
De ce nu ni se oferă informaţii de la surse autorizate – CSAT, Apărare, Preşedinţie, Minister de Externe…?
De ce? De ce? De ce?
Pentru că în opinia (i)responsabililor,sîntem doar o masă de manevră, atinsă de boala vacii nebune. Prin urmare, turma trebuie exterminată!
În acest sens, din multitudinea argumentelor, vi-l prezint pe unul dintre cele mai grăitoare – valoarea medie a pensiilor în Europa:

Luxemburg (3.000 euro)
Norvegia (1760)
Grecia (1620)
Danemarca (1411)
Elveţia (1393)
Italia (1141)
Franţa (1108)
Islanda (1046)
Suedia (1060)
Finlanda (1050)
Austria (1026)
Spania (877)
Belgia (847)
Germania (791)
Malta (615)
Slovenia (604)
Marea Britanie (460)
Polonia (437)
Cehia (390)
Portugalia (354)
Ungaria (332)
Croaţia (321)
Estonia (288)
Letonia (258)
Lituania (220)
ROMÂNIA (177)
Bosnia (171)
Bulgaria (145)
Albania (55)

Desigur, ar mai fi: valoarea mizeră a alocaţiilor pentru copii, valoarea ruşinoasă a salariului mediu, plata în batjocură a numeroase alte categorii ocupaţionale.
În condiţiile date, tare mă tem că “bizonii” chiar visează la un război care să finalizeze procesul de exteminare a populaţiei, care, sper din tot sufletul că nu se va mai lăsa manipulată.
Iar “bizonilor” care au făcut posibil acest dezastru, mă adresez frontal: neterminaţilor, vă asigur, nu mor caii cînd vor maidanezii!
În ceea ce vă priveşte, nu vă doresc moartea, ci viaţă lungă, dar în chinuri şi în umilinţe devastatoare!
продвижение сайта текстамипрокуратура харьковаюристы харьковремонт и реставрация паркета

20 de comentarii la „Neterminaţilor, nu mor caii cînd vor maidanezii!

 1. Fabian Cimpean

  O radiografie care aduce in fata Natiei ,CANCERUL care o roade ,iar ia ,NATIA, nu are nicio reactie ,de parca iar face BINE ! Oare cati” 25 de ani” mai trebuie sa treaca pana sa intelegem ca ,daca nu manifestam RESPONSABILITATE in fata urnelor de vot ,vom trai intr-o UMILINTA autoasumata ? Daca ne folosim VOTUL cu RESPONSABILITATE ,nu va mai trebui sa iesim in STRADA decat la SARBATORI !

  Răspunde
 2. Paul

  Toti care au bagat adanc mana in buzunarul poporului sa fie trimisi la inchisoare , sa munceasca pentru acoperirea costurilor si sa returneze suma delapidata. Politisti , procurorii , judecatorii parlamentarii etc, etc sa fie degradati si sa li se ia pensiile urias pe care le primesc si sa ramana cu ajutorul social si veci pururi sa nu li se mai dea functii in administratie .Atunci sigur nu vor mai risca vreodata sa fure cu nerusinare si tupeu.

  Răspunde
  1. Felicia Popa Autor articol

   Da, da, da, domnule Paul! Aş adăuga şi faptul că se impune şi punerea sub sechestru a averilor, pentru ca după ce vor fi judecaţi, dacă se va dovedi faptul că au furat, averile să fie confiscate in extenso!
   Vă mulţumesc.

   Răspunde
 3. ANA

  DUPA MINE ACESTE CONDAMNARI NU AJUTA CU NIMIC TARA;
  AR TREBUI-SA LE CONFISTE TOTE AVERILE CARE SUNT DE MILIARDE DE EURO
  SUNT CONDAMNATI CU TELEFOANE SI LEPTOPURI SI NE DAU SFATURI DIN INCHISOARE
  SA NU FIE ELIBERATI PINA NU SE RECUPEREAZA TOT CE AU FURAT
  IN GUVERN PARLAMENT SI SENAT SE GASESTE CEA MAI MARE MAFIE

  Răspunde
  1. Felicia Popa Autor articol

   Foarte corecte observaţiile dumneavoastră, doamnă Ana. Dacă vom fi vocali, fermi şi consecvenţi, sper să se întîmple ceea ce semnalaţi.
   Dacă însă vom continua să tăcem şi să ne lăsăm manipulaţi, probabil că situaţia nu se va schimba în mod favorabi.
   Vă mulţumesc pentru atitudine.

   Răspunde
  1. Felicia Popa Autor articol

   Vă mulţumesc, stimată Doamnă, sînt onorată. Voi reveni cu emisiunea „INsuportabil”, pe Antena 1 Braşov, la începutul lunii martie.
   Sănătate, viaţă lungă şi frumoasă.

   Răspunde
 4. Duma Paul

  „Iertați-mă, vă rog, sînt mînioasă!”……. Pare-se ca programul negativ al economiei Romaniei.. din care s-au scos sume exorbitantante…… la noul joc de „ruleta” ……. „Fierul Vechi”….. era ilustrat in stupida gluma: „Ce minunata tara este Romania!”…….”Pacat ca este locuita”…..de indigeni…….si s-a actionat in consecinta……….. Va doresc multa sanatate si fericire pentru continuarea splendida a jocului cuvintelor frumoase ……si cu continut!!!!!!!

  Răspunde
   1. Duma Paul

    Romania este o bogatie unica in Europa! ………….si poate si in lume…… Cand vom invata sa nu ne mai ponegrim ……. si sa aruncam in permanenta cu noroi…… inspre noi…… din interior …..sau exterior……… si ne vom ajuta intre noi……… asa cum s-au realizat si Marile uniri..de-a lungul timpului…… o sa redevenim o tara mandra , unica sub soare populata de caractere ce vor apara frumusetile si bogatiile tarii si ale neamului romanesc cu mandria de afi ROMANI! Cu multa stima pentru frumusetea textelor cu titluri SPLENDIDE! Sincere felicitari! Multa sanatate si fericire …….pentru eliminarea……. urmelor de nesimtire!

    Răspunde
     1. Mircea Sevaciuc

      Felicitari pentru articol! Ma bucur ca vei reveni in Media. O intrebare draga Felicia. Cum este mai bine pentru natiune! Cei care au furat milioane de euro si au fost prinsi, sa faca inchisoare cativa ani de zile, sau sa fie lasati in libertate pentru a cersi la coltul stazii!?! Solutia ideala ar fi, si/si, insa am mari rezerve…!

     2. Felicia Popa Autor articol

      Îţi mulţumesc, Mircea.
      În opinia mea, ar trebui să rămînă în detenţie, tot restul vieţii, dar în regim special. Să muncească pentru a acoperi costurile propriilor întreţineri şi să mai fie şi plus valoare. nu ca acum, să-i întreţinem tot noi. Nu în ultimul rînd, să înapoieze statului ce au furat.

Lasă un răspuns